Matvetesallad med broccoli och fetaost

Matvetesallad med broccoli och fetaost
Enkel vegetarisk rätt med matvete, broccoli och sojabönor. Och en härligt frisk smak av äpple och mynta!
Annons

4 personer

3 dl matvete
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g broccoli
3 msk olivolja
1 äpple
250 g gröna sojabönor
salt och peppar
2 msk hackad mynta eller bladpersilja
150 g fetaost
Garnering:
hackad mynta eller persilja
äpple

Annons

1. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Bryt broccolin i buketter. Skär buketterna och stammen i skivor. Kärna ur och tärna äpplet.
3. Fräs lök, vitlök och broccoli under omrörning i en stekpanna med olja, 10 minuter. Rör ner äpple och sojabönor och låt fräsa ett par minuter. Vänd ner matvetet. Salta och peppra.
4. Smula ner fetaosten. Strö över mynta. Garnera med skivat äpple.

Recep: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons