Ulrikas västerbottenspizza med rödbetor

Ulrikas västerbottenspizza med rödbetor
Gör den härliga glutenfria pizzan med en botten av bland annat västerbottensost. Toppa med pesto, rödbetor, brie och valnötter. Perfekt när du vill göra det lilla extra. Det här är njutning i massor.
Annons
Superpizza med två sorters härlig ost, valnötter och rödbetor.

Västerbottenspizza med rödbetor

886 kcal per port
4 st
30 min

6 ägg
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
300 g riven västerbottensost

Topping:
½ dl pesto
4 kokta rödbetor
200 g brieost
1 dl valnötter
3 msk flytande honung
salt, svartpeppar
torkad eller färsk rosmarin

Annons
Annons

1. Blanda alla ingredienser till bottnarna. Låt stå tills smeten har blivit fast, ca 10 min. Tryck ut den till 4 bottnar, cirka 15 cm i diam, på en bakplåtspappersklädd plåt.
2. Grädda i 200° i 7–8 min. Ta ut och låt svalna något. Fördela pesto på pizzorna. Skiva och lägg på rödbetor. Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna. Strö på valnötter och ringla över honung. Strö på salt, peppar och rosmarin.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Gå Ulrikas onlinekurser där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av Ulrika Davidsson. Läs mer här!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons