Vegetarisk carbonara med halloumi och salvia

Vegetarisk carbonara med halloumi recept
Testa något nytt och gör en vegetarisk pasta carbonara på halloumi!
Annons

Vegetarisk carbonara med halloumi recept

Vegetarisk carbonara med halloumi – recept

4 personer

300 g pasta, t ex tagliatelle
200 g halloumi
10–15 salviablad
4 ägg
4 msk vispgrädde
1 dl riven parmesanost
1 krm svartpeppar
olivolja till stekning
2 tomater
färsk salvia

Annons

1. Koka pastan och låt den rinna av. Tärna halloumin. Strimla salvia- bladen.
2. Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost och peppar.
3. Stek halloumin gyllene i olja. Låt salvian fräsa med 1 minut på slutet. Vänd ner pastan i pannan och häll i äggsmeten. Ta pannan av värmen och rör tills äggen blivit krämiga.
4. Klyfta tomaterna och rör ner tillsammans med färsk salvia. Mal ytterligare svartpeppar över och servera.

Av: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

2 kommentarer till “Vegetarisk carbonara med halloumi och salvia”

  1. Marie Larsson skriver: 6 maj, 2019

    Hejsan jag har en fråga ang. parmesanost i Vegetarisk carbonara med halloumi, var hittar/köper du den ?? har letat och letat och alla jag hittar har löpe i osten.


    1. Åsa Österling skriver: 8 maj, 2019

      Hej Marie!

      Om du vill äta vegetariskt räcker det att köpa vanlig ost som innehåller löpe. Annars är vårt tips att du letar efter en vegansk variant i din matbutik alt i en butik på nätet. Lycka till!


Annons