Vegetarisk lasagne med halloumiost och spenat recept

Vegetarisk lasagne med halloumi
Vad ska du bjuda på till helgen? Vad sägs om att laga en läcker lasagne med hemgjord tomatsås och halloumiost? Så gott och så lätt att göra!
Annons
Vegetarisk lasagne med halloumi
Bjud på mustig medelhavslasagne. Foto: Lisa Björner

Recept vegetarisk lasagne med halloumiost och spenat

4 portioner

Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
4 msk hackad färsk timjan
1 grönsaksbuljongtärning
3 krm salt
2 krm svartpeppar

Annons

Lasagne
200 g fryst bladspenat
olja
2 halloumiostar
200 g färska lasagneplattor
2 dl riven lagrad ost
50 g cocktailtomater
50 g svarta oliver

Ugn 225°

 

Så här gör du vegetarisk lasagne med halloumiost

1. Tomatsås: Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i olja i stekpanna, pressa i vitlöken. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, timjan och buljongtärning. Sjud såsen minst 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.

2. Lasagne: Fräs spenaten i olja i stekpanna. Salta och peppra. Grovriv halloumiosten. Varva lasagneplattor, riven halloumiost, spenat och tomatsås i en gratängform.

3. Blanda riven lagrad ost med delade cocktailtomater och lägg överst i formen. Sätt in i ugnen ca 20 min.

4. Tag ut lasagnen ur ugnen och strö över oliverna. Servera med en blandad sallad.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons