Vegetarisk lasagne med fetaost och aubergine

Vegetarisk lasagne med fetaost och aubergine recept
Bjud på en ljuvligt god vegetarisk lasagne med aubergine och fetaost. Garanterat en succé!
Annons

Vegetarisk lasagne med fetaost och aubergine recept

Vegetarisk lasagne med fetaost och aubergine – recept

4 personer
500 g färska lasagneplattor
300 g fetaost
½ kruka färsk basilika

Grönsakssås:
250 g champinjoner, gärna skogschampinjoner
300 g aubergine
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
2 ½ dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Béchamelsås:
4 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl mjölk

Topping:
1 ½ dl riven lagrad ost
cocktailtomater

Garnering:
färsk basilika

1. Sätt ugnen på 200°
2. Grönsakssås: Ansa och skär svampen i bitar. Ansa och riv auberginen grovt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, aubergine, lök och vitlök blankt tills vätskan ångat bort i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpuré och stek i ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten, fond, salt och peppar och låt puttra, ca 15 minuter.
3. Béchamelsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjölet och tillsätt mjölken. Sjud under omrörning, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Varva béchamelsås, grönsakssås, smulad fetaost, hackad basilika och lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med béchamelsås.
6. Toppa med riven ost och lägg några tomater i osten.
7. Gratinera strax under mitten i ugnen, 25–30 minuter. Garnera med basilika.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons