Tortellinigratäng med skogschampinjoner

Vegetarisk pastagratäng recept
Läcker vegetarisk pastagratäng med svamp och marinerad kronärtskocka! Avnjut den som den är eller servera som tillbehör till kött eller kyckling.
Annons
Vegetarisk pastagratäng recept
Krämig vegetarisk gratäng med kronärtskocka och svamp. Det är enkelt att lyckas med vårt recept!

4 personer

2 grillade paprikor
190 g marinerade kronärtskockor
1 gul lök
150 g skogschampinjoner
3 msk finhackad persilja
2 msk smör eller margarin
500 g tortellini exempelvis med spenat, basilika eller ost

Annons

Sås:
2 ½ dl grädde
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
1 spetspaprika eller 1 grillad paprika
kryddgrönt, t ex grovhackad persilja

Sätt ugnen på 225°.

Dela de grillade paprikorna i mindre bitar eller strimlor. Låt de marinerade kronärtskockorna rinna av och dela i mindre bitar om det behövs. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen.

Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs lök och svamp mjukt och blankt utan att det tar färg. Tillsätt finhackad persilja, vänd om.

Koka tortellinin enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av. Blanda samman tortellini med svamp och lökblandning, paprika och kronärtskockor och fördela i en smord ugnsfast form.

Koka upp grädde och crème fraiche. Tillsätt osten och låt den smälta ner i såsen. Krydda med salt och peppar. Häll såsen i formen och blanda om.

Kärna ur och skiva paprikan om du använder en spetspaprika eller dela den grillade paprikan. Fördela paprikan på gratängen. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

Tag ut, garnera med kryddgrönt och eventuellt lite riven färsk parmesanost. Servera med mixade oliver och sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons