Vegopytt med indisk inspiration

Vegopytt med indisk inspiration
Gör en vegetarisk pyttipanna med mustig indisk smak. Servera med en kall, fräsch yoghurtsås smaksatt med vitlök och mynta.
Annons
vegetarisk-pyttipanna-med-curry-recept
Till vår currydoftande vegetariska pyttipanna passar det perfekt med en krämig sås på yoghurt, vitlök och fräsch mynta.

Vegetarisk pyttipanna med curry – recept

Indiska smaker har vårt enkla och goda recept på vegetarisk pyttipanna med curry.

● 4 pers ● 35 min

5 potatisar
2 morötter
2 stjälkar blekselleri
1 rödlök
1 blomkålshuvud
2 msk rapsolja
1 msk garam masala eller curry
2 tsk gurkmeja
salt och malen peppar

Annons

Sås
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad mynta

1. Skala potatisarna och skär i små tärningar. Skala morötterna och skär dem och bleksellerin i slantar. Skär löken i klyftor.
2. Dela blomkålen i små buketter och koka dem 2 minuter i lättsaltat vatten.
3. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Stek potatisen och morötterna gyllenbruna. Stek på hög värme, så fastnar inte potatisen i pannan. Lägg i resten av ingredienserna och låt fräsa några minuter. Krydda med garam masala och gurkmeja. Rör om, salta och peppra.
4. Pressa vitlöken i yoghurten och blanda ner myntan, servera till pytten.

Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons