Pytt med halloumi och sötpotatis

Vegetarisk pyttipanna med halloumi recept
Läcker pytt med halloumin och sötpotatis. Perfekt med hela middagen i samma form!
Annons
Vegetarisk pyttipanna med halloumi recept
Hela middagen i en form med ett enkelt recept på en vegetarisk pyttipanna med halloumi!

4 personer

3 stora potatisar av fast sort, 450 g
2 sötpotatisar, 500 g
3 msk olivolja
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
200 g halloumi
4 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 kruka bladpersilja

Annons

1. Skala potatis och sötpotatis. Skiva potatisen tunt och sötpotatisen lite tjockare (ca 1/2 cm). Skala och klyfta rödlöken, skala och finhacka vitlöken.
2. Stek potatis och sötpotatis i rikligt med olivolja i en stor stekpanna tills potatisarna är mjuka och börjar få färg, ca 25 minuter.
3. Tillsätt lök och vitlök och fortsätt steka ett par minuter. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
4. Tärna halloumin och stek den gyllene i olivolja i en annan stekpanna. Stek äggen. Vänd ner halloumin i potatisen. Hacka persiljan och strö över, servera med äggen.

Recept av Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

 

Prova också dessa recept:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons