Vegoburgare med halloumi

Vegoburgare med halloumi
Annons

Vegoburgare

4 personer
4 msk turkisk eller grekisk
yoghurt
1–2 krm citronsaft
4 körsbärstomater
1 aubergine
1 förp halloumiost, 250 g

Pesto:
1 kruka basilika
1/2 dl solrosfrön
2 msk olivolja
1 dl färskriven parmesan

Annons

Tillbehör:
2 fullkornsbrödbullar
olja och smör till stekning
salladsblad

Pesto:
Mixa basilika och solrosfrön i en liten mixer. Blanda i oljan. Blanda i den rivna osten för hand.
Blanda yoghurten med citronsaften. Dela tomaterna. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva osten. Dela brödet. Fräs tomaterna i oljan ca 1 minut. Pensla aubergineskivorna med oljan och grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Ta upp på ett fat. Salta och peppra.
Hetta upp smöret i en liten panna. Stek ostskivorna gyllenbruna på båda sidor, ca 1 minut. Rosta brödskivorna. Toppa med yoghurt, salladsblad, aubergine, halloumi, pesto och tomater. Fäst gärna med cocktailpinnar.

Av Lena Söderström Foto: Eva Hildén Smith

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons