Saftiga hallonknutar med vaniljkräm

Hallonknutar med vaniljkräm
Bulla upp med ljuvliga veteknutar till midsommar! Hallon och vaniljkräm ger dessa saftiga bullar 
en härlig sommarkänsla!
Annons
Hallonknutar med vaniljkräm
Ljuvliga dofter sprider sig i köket – det vankas nygräddade vetebullar! Foto: Pontus Ferneman

Recept hallonknutar med vaniljkräm

ca 50 st

5 dl mjölk
50 g jäst
1,25 dl strösocker
13–14 dl vetemjöl
150 g smör, mjukt
0,5 tsk salt

Fyllning
200 g smör
1 dl strösocker
3–4 dl vaniljkräm
250–300 g hallon

Annons

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 225°

Gör så här

1. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Lös den först i lite av mjölken, tillsätt sedan resten.

Annons

2. Blanda i sockret och ca hälften av mjölet. Tillsätt smöret klickvis. Tillsätt det mesta av resterande mjöl, spara lite till utbakningen, och arbeta degen smidig och blank.

3. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

4. Fyllning: Blanda smör och socker. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30×60 cm. Bred på fyllningen. Vik över degen från långsidan.

5. Skär i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna och sno samman till en knut, lägg dem i pappersformar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

6. Klicka eller spritsa vaniljkräm på bullarna och lägg på några hallon. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

7. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min.

Annons

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons