Viltbiffar med lingon – recept

Viltbiffar med lingon - recept
Laga viltfärsbiffar på bjudgott vis. Servera med ugnspotatis och lingon. Viltfärsen kan ersättas med kalvfärs.
Annons
Har du inte tillgång till viltfärs går det utmärkt att ersätta med kalvfärs.
Smakrika vilfärsbiffar med ugnspotatis. Foto: Olof Abrahamsson

Viltbiffar med lingon – recept

6 portioner
40 minuter

Färsbiffar:
750–800 g finmald viltfärs
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Sky:
1 msk kalvfond
2 dl vatten
ca 50 g smör

Annons

Ugnspotatis:
1,2 kg potatis och
rotfrukter (här, potatis, morötter, palsternackor)
olja
1 knippe färsk timjan
Till servering:
lingon

Gör så här:
1. Skrubba potatis och ansa rotfrukter. Skär dem i mindre bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda lätt. Salta och peppra. Ugnsrosta i 225°, ca 25 min eller tills de har fått fin färg och är genomstekta.
2. Färs, ägg och grädde ska vara väl kylt. Rör ihop äggulor och grädde. Lägg färsen i en skål, blanda ner kryddor och gräddblandningen lite i taget till smidig färs. Bearbeta inte för länge, då blir det trådigt.
3. Forma biffar och stek dem i smör några min på varje sida. De ska vara precis genomstekta.
4. Hetta upp kalvfond och vatten i pannan som biffarna stektes i och smält smöret i den. Servera färsbiffarna med rostade potatis och rotfrukter, rårörda lingon och sky.

Mustig höstgryta med kött, svamp och lingon.
Mustiga smaker! Foto: Kent Jardhammar

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons