Viltfärsbiffar med gräddsås

Viltfärsbiffar
Kanske den mest populära viltmaten som finns - färsbiffar med gräddsås. Mums!
Annons

Viltfärsbiffar

4 personer
1 liten gul lök
1 ägg
500 g viltfärs, t ex älg
smör till stekning
1/2 dl vispgrädde
3 msk lingon
2 msk hackad persilja

Gräddsås:
3 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 msk viltfond
salt, peppar
2 msk rönnbärsgelé
1 msk majsstärkelse

Annons

Servera med:
700 g potatis
300 g brysselkål

Sätt ugnen på 225°.

Skala och hacka löken fint, blanda med ägg och färs. Krydda med salt och peppar. Forma till 8 biffar och lägg på vattensköljd skärbräda.

Skär potatisen i klyftor. Lägg i ugnsfast form, ringla över lite olja och baka i ugn ca 35 minuter.

Stek biffarna på svag värme på varje sida så att de får fin färg. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Dela mitt itu och blanda med potatisen de sista 10 minuterna.

Koka grädde, vin och viltfond 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och rönnbärsgelé. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i såsen, koka upp och häll över biffarna. Servera med potatis och brysselkål.

Tips! Kolla så att biffarna är genomstekta genom att skära lite i dem.

Recept av Ylva Porsklev
Foto Emma Eriksson

Servera ett gott glas vin till viltfärsbiffarna – här är våra bästa vintips >>

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons