Vinkokta musslor med crème fraiche

Vinkokta musslor med creme fraiche
Läckert vinkokta musslor i en krämig sås på creme fraiche, vitlök och persilja!
Annons

Vinkokta musslor med creme fraiche

Vinkokta musslor med crème fraiche

8 bufféportioner
2 kg blåmusslor
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
25 g smör
4 dl vitt vin
2 ½ dl crème fraiche
3 dl hackad persilja

1. Skrubba musslorna. Släng musslor som inte är hela eller som inte stänger sig när du knackar dem i köksbänken.
2. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Stek lök och vitlök mjukt i en gryta med smör. Tillsätt vin och låt det puttra några minuter.
3. Lägg i musslorna och koka under lock, 5 minuter.
4. Häll av och spara vätskan. Ta upp musslorna. Häll tillbaka vätskan i grytan. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Häll såsen över musslorna och strö över lite persilja.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Annons

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons