Vinkokta blåmusslor

Vinkokta musslor recept
Så enkelt och så gott med vinkokta musslor! Lägg till pommes frites och en klick vitlöksmajonnäs och du har en matig middag.
Annons
Vinkokta musslor recept
Enkelt recept på ljuvligt goda vinkokta musslor med smak av vitt vin, persilja och vitlök!

Vinkokta musslor – recept

Enkelt recept på vinkokta musslor! Festfint och snabblagat med blåmusslor kokta i vitt vin – Moule marinière – med smak av persilja och vitlök. Perfekt bjudrätt med skaldjur!

Annons

• ca 2 pers

1 nät fina blåmusslor (odlade, inte vildfångade)
1 schalottenlök
1 solovitlök
2 msk rapsolja
2 dl vitt vin
1 knippa finhackad persilja

1. Skölj och borsta av musslorna. Släng de som är trasiga eller som inte stängt sig om du knackar på dem.
2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i oljan utan att löken får färg.
3. Lägg ner musslorna. Upp med värmen på högsta och i med vinet. På med locket och låt koka i ca 5 minuter. Strössla över persilja. Ät och njut!

Recept: Pernilla Elmquist
Bild: Shutterstock

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons