Enkelt och bjudgott – vit kladdkaka med lingon

Enkelt och bjudgott – vit kladdkaka med lingon
Kladdkaka med det lilla extra. Den vita chokladen matchas perfekt av syrligheten i lingonen. Lättbakat och smarrigt. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Annons
Toppa den vita kladdkakan med lingon.

Vit kladdkaka med lingon

10 bitar
Tid: 40 min

150 g margarin eller smör
200 g vit choklad
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
finrivet skal från 1 citron
1 1/2 dl färska eller frysta lingon

Annons

Till servering:
vispad grädde eller vispad crème fraiche

1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar efter halva tiden.

2. Dra kastrullen från värmen och rör ner socker, ägg, vetemjöl och citronskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 20 cm i diam. Strö på lingonen.

Annons

3. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

4. Servera med vispad grädde eller crème fraiche.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons