Whiskykyckling med klyftpotatis recept

Whiskykyckling
En god kycklingrätt som är god och lätt att äta till vardag eller bjudmat. Den ljuvliga såsen uppskattas även av de små eftersom alkoholen försvinner under tillagningen.
Annons
Whiskykyckling
Såsen är så god att den kan ätas med sked! Foto: Anders Norrsell

Recept whiskykyckling med klyftpotatis

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Whiskysås
3 dl vispgrädde
1/2 dl whisky
1/2 dl kinesisk soja (Kikkoman)

Garnering
cocktailtomater på kvist
kryddgrönt

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Putsa och krydda kycklingfiléerna. Bryn kycklingen i smör.

2. Lägg kycklingen en smord ugnsform.

3. Sås: Blanda grädde, whisky och soja och häll över kycklingen.

4. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt några cocktailtomater steka med de sista tio minuterna.

5. Garnera med kryddgrönt och servera med klyftpotatis.

Tips på praktisk ugnsform

Snygg och praktisk ugnsform från Gerbera som finns i flera färger och storlekar. Läs mer och köp här.

Cremevit ugnsform från Gerbera

Läs också:

 

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons