Lax- och räkwok med grönsaker och ingefära

wok-med-lax-rakor-och-ingefara-recept
Wok med lax, räkor och grönsaker smaksatt med ingefära och sesamolja. En snabb och lättlagad middag för fyra personer.
Annons
wok-med-lax-rakor-och-ingefara-recept
Wok med lax, räkor och ingefära – en middag som är klar på 30 minuter.

Wok med lax, räkor och ingefära – recept

• 4 pers • ca 30 min

600 g laxfilé
ca 150 g skalade räkor, ca 500 g räkor med skal
1–2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 morot
1 paprika, valfri färg
5 salladslökar
100 g rädisor, ca 12 st
5 cm färsk ingefära
sesamolja till stekning
salt och peppar
1 pkt sockerärter, ca 150 g
ca ½ msk torkade chiliflakes
1 näve färsk babyspenat, ca 50 g

Annons
Annons

1. Dela laxen i mindre bitar.
2. Riv vitlöken och skiva rödlöken.
3. Skär moroten tunt. Dela paprikan i mindre bitar. Strimla salladslök och rädisor. Riv ingefäran fint.
4. Stek laxen i sesamolja, krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
5. Woka rödlök, morot och paprika. Vänd ner sockerärter, salladslök och rädisor.
6. Smaka av med salt, peppar, vitlök, chiliflakes, ingefära och sesamolja. Vänd ner lax, räkor och spenat.

Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons