Yoghurtglass – sherbet med jordgubbar

Yoghurtglass – sherbet med jordgubbar
Bjud på hemgjord glass! Sherbet är sorbet med mjölkprodukter. Den här läckra yoghurtdelikatessen gör du med jordgubbar. Perfekt för en varm sommardag!
Annons
Servera den hemgjorda yoghurtglassen i strutar.

Jordgubbssherbet

4 port

2 gelatinblad
1 1/2 dl vatten
150 g socker
2 msk ljus sirap
300 g jordgubbar
300 g jordgubbsyoghurt

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 7 min. Koka upp vattnet och sockret, tillsätt sirapen.

Annons

2. Krama ur gelatinbladen och lägg i den varma sockerlagen. Rör om så att de löser sig. Häll över lagen i en mixer eller matberedare. Tillsätt jordgubbarna. Kör till en jämn smet och tillsätt yoghurten.

3. Häll upp i en bunke och täck med plastfolie. Ställ in i frysen, ca 1–2 tim. Ta ut och kör massan med en handmixer. Upprepa detta två gånger till innan sherbeten fryst in helt. Täck bunken igen med plast varje gång.

4. Låt den mjukna lätt i kyl ca 15 min innan den serveras, exempelvis i strutar.

Av Aase Dotterud
Foto: Synöve Dreyer

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons